Vellykkede kombinasjoner av mat og vin
Dato |
Navn |
Drue |
Mat |
2007-10-26 |
Bru-Baché Jurancon la Quintessence 2004 |
100 % Petit Manseng |
|
2007-10-26 |
Cailbourdin Pouilly-Fumé le Cris 2005 |
100% Sauvignon Blanc |
|
2007-10-26 |
Busch Vom Roten Schiefer Riesling 2004 |
100% Riesling, økologisk |
|
2006-12-17 |
Quinta de Bons-Ventos |
50% Periquita, 20% Camarate, 15%
Tinta Miúda, 15% Touriga Nacional |
Kokt Torsk med kokte poteter, kokte gulrøtter og eventuelt Sandefjordsmør
Dyp fiolettrød. Fruktighet preget av vanilje og røde bær, antydning til mineralolje, frisk stil. (2004) |
2005 |
Fortant de France Merlot 2004 |
100% Merlot |
Kokt Torsk med kokte poteter, kokte gulrøtter og eventuelt Sandefjordsmør
Dyp fiolettrød. Svakt kokt fruktighet med preg av solbær og høy. |
2005-08-31 |
Vouvray |
100% Chenin Blanc |
Krabbe naturell |
2004-11-06 |
La Rioja Alta S.A. Viña Ardanza Reserva 1998 Varenummer: 3534 Fylde: 8/12 |
70/75% Tempranillo, 20/25% Garnacha, 5% Mazuelo |
|
2004-04-25 |
Cornacchia Montepulciano d'abruzzo 2001
Varenummer: 7411 fra Italia Fylde: 6/12 |
80% Montepulciano, 20% Sangiovese |
|
2004-03-08 |
Gobelsburger riesling 2002. fra Østerrike |
Riesling |
Fingermat, ost og skalldyr |
2004-03-08 |
Sartarelli Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2002, varenr. 45395, fra Italia |
Verdicchio |
Laks i papir |
2004-03-08 |
Sartarelli Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico 2002, varenr. 45395, fra Italia |
Verdicchio |
Brochetta |
2004-03-08 |
Marchesi di Barolo Barbera d'alba Ruvei 2001, varenr. 40179, fra Italia |
Barbera |
|
2004-03-08 |
Fresita, Chile. Musserende vin tilsatt friske villjordbær varenr. 34205 |
Semillon, Jordbær |
Fruktsalat |
2004-02-01 |
Trivento, Argentina varenr. 20024 |
Malbec |
Hjemmelagede kjøttkaker av karbonadedeig, sylteagurk, rødbeter, hvetemel, egg, salt, pepper, i brun saus av smør, hvetemel, rognebærgele |
2004-01-25 |
2002 Côtes du Roussillon Villages., Frankrike, Under
100 |
Syrah, Grenache og Carignan |
Grytestekt elgkjøtt, tilberedt ved steking i gryte med smør, fikk en gulrot i skiver, en løk i båter, et laurbærblad, salt, svart og hvit pepper, litt vann og en halv teskje buljong med seg og kokte to halvtimer på hver side og til det hadde vi fløtegratinerte poteter med to løk, revet Parmesan og Jarlsberg, svidd med grill på toppen til slutt, gulrøtter og brokkoli kokt 10 minutter i smør og en teskje brunt sukker, og en saus laget at det som ble igjen når kjøttet var løftet ut, løk og gulrøtter silt fra, smørvannet fra grønnsakene helt oppi, to teskjeer rognebærsgele tilsatt og litt mer vann. |
2003 |
888 Trimbach Riesling |
Riesling |
Laksesommerfugler stekt i olivenolje med hvitløk |