VILLSVINFILET MED VALNØTTSMØR
Fra
www.matoppskrift.no
Tekst
og Foto: Sverre J. Dahl (Klikk
på bildene for større utgaver)
Råstoff |
2 skiver formloff |
Smuldre
brødet og mal nøttene. Hakk timianbladene og bland alt med smøret. Smak til
med salt og pepper. Fjern hinner og sener på
fileten. Skrell og skjær gulrot og løk i skiver. Fres alt i en panne. Tilsett
tomatpuré og rødvin og la alt koke sammen til omtrent halvparten. Tilsett
fonden og la det småkoke i ca 5 minutter. Skrell og riv poteten i
sausen. Kok noen minutter. Sil sausen og smak den til. Gni fileten inn med salt
og pepper. Brun den i litt matfett rundt hele og legg den over i en ildfast
form. Smør valnøttsmøret over
kjøttet og sett den i ovn på midterste rille ved 175 C i ca 25 minutter. La kjøttet hvile under
folie i ca 10 minutter før det skjæres opp i ca 1 1/2 cm tykke skiver. Server
med f.eks. potettopper, smørstekt, strimlet savoykål og saus. |
|
Et utvalg viner som ble prøvet
til, uten at de gav den helt store sammenfallende følelsen |