TUNFISK
(Etter
Tone og Dag Thomassen)
Foto:
Finn Raaholt
tunfisk hvitløk ingefær basilikum Maldonsalt limejuice olivenolje sesamfrø eller pinjekjerner |
|
Fremgangsmåte Lag en marinade av hvitløk, ingefær og basilikum
som støtes i morteren sammen med Maldonsalt, ikke støt det for fint. Tilsett chili, limejuice og olivenolje, og legg
tunfisken i marinaden. Stek tunfisken på høy varme i litt olje, pass på
å få med alle godsakene som ”krydder” på tunfisken. NB Fisken skal steke kun noen få minutter på hver
side, mye mindre enn man tror. Den skal være veldig rød i midten, ellers blir
det tørt! Hell over resten av marinaden helt til slutt,
slik at den blir varm og blir en varm dressing over fisken. Dryss over med
sesamfrø eller pinjekjerner. Veldig godt å servere på en seng av ruccola med
kokte mandelpoteter til, evt. kokte poteter med salsa verde. Alternativt - som på bildet - med fersk asparges
med saus av Dijon-sennep og søt Balsamico-eddik, på en seng av Tagliatelle
med Ruccola og tomater. Lett rødvin eller chablis |