Trofie Liguria a'la Laura

Trofie Pasta med pesto, poteter og grønne bønner

 

Fra Laura Scuteri, 2008 (Pastarett som er typisk for Liguria - området rundt Genova)
Klikk på bildet for større utgave

Tekst og foto: Sverre J. Dahl

 

2 porsjoner

 

Ingredienser

 

200 g trofie pasta
150 g fersk pestosaus
100 g poteter, vasket med skallet på i tynne skiver (3 mm)
100 g grønne bønner i en drøy tommes lengde
ca 70 g ferskrevet parmesanost
salt

Fremgangsmåte

 

Start med å varme pastaboller til servering. Kok opp drøye 2 liter vann med en teskje salt. Når vannet fosskoker tilsettes pastaen. Rør om og kok i 10 minutter. Se eventuelt på pastapakken for koketid og juster deretter. Noen profie er tykkere enn andre og trenger lengre koketid. Etter 10 minutter tilsettes poteter og bønner, bland sammen og fosskok i 8 minutter til.

Sil av nesten alt vannet gjennom et dørslag, men ikke la pastaen, potetene og bønnene bli helt tørre. Hell alt tilbake i kjelen og tilsett pestoen. Rør godt så alt blir dekket av pesto.

Serveres i varme boller med ferskrevet parmesan på toppen.

 

 

Synes du navnet trofie er rart, lær mer om pastatyper her: Pasta Glossary (på Engelsk)

 

 

Tilbake