Trofie Liguria a'la Laura
Trofie Pasta med pesto, poteter og grønne bønner
Fra Laura
Scuteri, 2008 (Pastarett som er typisk for Liguria -
området rundt Genova)
Klikk på bildet for
større utgave
Tekst og foto: Sverre J. Dahl
2 porsjoner
Ingredienser
200 g trofie pasta |
|
Fremgangsmåte
Start med å varme pastaboller til servering. Kok opp drøye 2 liter vann med en teskje salt. Når vannet fosskoker tilsettes pastaen. Rør om og kok i 10 minutter. Se eventuelt på pastapakken for koketid og juster deretter. Noen profie er tykkere enn andre og trenger lengre koketid. Etter 10 minutter tilsettes poteter og bønner, bland sammen og fosskok i 8 minutter til. Sil av nesten alt vannet gjennom et dørslag, men ikke la pastaen, potetene og bønnene bli helt tørre. Hell alt tilbake i kjelen og tilsett pestoen. Rør godt så alt blir dekket av pesto. Serveres i varme boller med ferskrevet parmesan på toppen. |
|
|
|
Synes du navnet trofie er rart, lær mer om pastatyper her: Pasta Glossary (på Engelsk) |
|
|
|
|