HVITVINSDAMPET
TORSK MED TOSCANSK TOMATKOMPOTT
(Fra
www.centra.no)
Foto: Finn Raaholt
Antall
porsjoner: 2
Oppdatert
2013-09-10
250
g torskefilet
Tomatkompott Pynt |
Her med rød ris |
Her med pasta
Tilbehør
lune panini, kokt ris eller kokt pasta
Fremgangsmåte
Skjær torskefiletene i lange, tynne skiver. Krydre med salt og pepper. Hell hvitvin i en gryte, gi den et oppkok og legg fisken i. La den dampe lett i 3 - 4 minutter. Ta fisken opp og hold den varm.
Tomatkompotten lages slik: Surr grønnsakene lett i oljen. Tilsett tomatene og la blandingen surre i 10 minutter. Smak den til med hvitvin fra fisken, hakket persille og oliven, salt og pepper. La den surre igjen i 4 minutter.
Serveres porsjonert på varme tallerkener. Lag en bunn av tomatkompott. Legg fisken oppå. Pynt med persilleblader og server resten av vinen til, eller kanskje heller en lett rød italiener?
Tomatkompotten egner seg også som en ren pastasaus, alene. Både med og uten fisk.
Tilberedningstid: 20 - 25 minutter