ØRRET MED TERIAKISAUS
(4-6 personer)
1 ørret ca. 1.5 – 2 kg
(kan erstattes med laks, også filet) |
|
Fremgangsmåte Sett stekeovnen på 175
grader. Vask og rens fisken og tørk den. Stikk den flere ganger gjennom
skinnet med en gaffel. Bland sammen Teriakisaus og
ananas juice og pensle fisken utvendig og innvendig med denne. Strø salt i
buken og fyll fisken med vårløk og sitronskiver. (Hvis det brukes filet,
legges fyllet mellom to lag filet). Legg fisken i et fat
med kanter og hell resten av marinaden over. Dekk fatet med lokk eller folie
og sett i kjøleskap i 30 minutter. Rens og skjær paprika og løk i skiver
eller strimler og legg disse i godt smurt ildfast form. Ta fisken ut av
marinaden og hell marinader over grønnsakene. Legg fisken oppå grønnsakene og
bak i stekeovn ca. 40 minutter. Serveres med Gnochhi (pastaskjell) eller Jasmin
ris. |