ØRRET MED TERIAKISAUS

(4-6 personer)

1 ørret ca. 1.5 – 2 kg (kan erstattes med laks, også filet)
1 ts salt
1.5 dl Teriakisaus
0.75 dl usøtet ananasjuice
1 dl finhakket vårløk
1 sitron i skiver
2 paprika, grønn og rød (Kan eventuelt byttes ut med gulrøtter, brokkolibuketter, purre)
2 løk
Frisk persille

 

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 grader. Vask og rens fisken og tørk den. Stikk den flere ganger gjennom skinnet med en gaffel. Bland sammen Teriakisaus og ananas juice og pensle fisken utvendig og innvendig med denne. Strø salt i buken og fyll fisken med vårløk og sitronskiver. (Hvis det brukes filet, legges fyllet mellom to lag filet).

Legg fisken i et fat med kanter og hell resten av marinaden over. Dekk fatet med lokk eller folie og sett i kjøleskap i 30 minutter. Rens og skjær paprika og løk i skiver eller strimler og legg disse i godt smurt ildfast form. Ta fisken ut av marinaden og hell marinader over grønnsakene. Legg fisken oppå grønnsakene og bak i stekeovn ca. 40 minutter.

Serveres med Gnochhi (pastaskjell) eller Jasmin ris.

 

Tilbake