TERIYAKILAKS

Tekst og foto: Sverre J. Dahl
4 porsjoner, 30 min, middels vanskelig


Ingredienser

600 g Salma laks

1 ss Teriyaki saus

1 ts salt

500 g Tagliatelle eller annen pasta

1 terning urtekrydderbuljong

1 hvitløkbåt

0,25 chili (kan sløyfes)

0,5 rød paprika (kan sløyfes)

1 sjalottløk

1 ss meierismør

3 ss hakket persille

2 dl kremfløte

2-3 ss Parmesanost

 

 

Tilberedning

Skjær fisken i små biter på ca. 2 x 2 cm. Dypp bitene eller pensle dem med Teriyakisaus. Ha på salt og nykvernet pepper.

Bak fisken i ovnen til den er knapt gjennomstekt ved 200 grader C, ca. 8 minutter. La den hvile litt før servering, helst med folie over.

Kok pasta i urtekrydderbuljong som anvist på pakken. Skjær paprika i strimler. Rens og finhakk persille, chili og hvitløk og surr dette lett i smør.

Rør inn pastaen og fløten og dryss på Parmesan. Anrett på tallerken med laksebitene på toppen og riv litt fersk Parmesan på.

 

Serveres med en grønn salat, med noen dråper Balsamicosirup rundt.

 

 

TIPS

Teriyakisaus stammer fra Østen. Den kan brukes både som marinade og som smakstilsetning til kjøtt, kylling, fisk og grønnsaker. Teriyakisaus inneholder en kombinasjon av soyasaus, vin, sukker og krydder. Den har stort anvendelsesområde, og kan også brukes for å gi grillmaten ekstra smak.

 

 

Tilbake