TERIYAKILAKS
Tekst
og foto: Sverre J. Dahl
4 porsjoner, 30 min, middels vanskelig
|
|
600 g Salma laks 1 ss Teriyaki saus 1 ts salt 500 g Tagliatelle eller annen pasta 1
terning urtekrydderbuljong 1
hvitløkbåt 0,25
chili (kan sløyfes) 0,5 rød
paprika (kan sløyfes) 1
sjalottløk 1 ss
meierismør 3 ss
hakket persille 2 dl
kremfløte 2-3 ss
Parmesanost |
Tilberedning Skjær
fisken i små biter på ca. 2 x 2 cm. Dypp bitene eller pensle dem med Teriyakisaus.
Ha på salt og nykvernet pepper. Bak
fisken i ovnen til den er knapt gjennomstekt ved 200 grader C, ca. 8
minutter. La den hvile litt før servering, helst med folie over. Kok
pasta i urtekrydderbuljong som anvist på pakken. Skjær paprika i strimler.
Rens og finhakk persille, chili og hvitløk og surr dette lett i smør. Rør
inn pastaen og fløten og dryss på Parmesan. Anrett på tallerken med laksebitene på toppen og riv litt fersk Parmesan på. Serveres
med en grønn salat, med noen dråper Balsamicosirup
rundt. |
TIPS Teriyakisaus stammer fra Østen. Den kan brukes både som marinade
og som smakstilsetning til kjøtt, kylling, fisk og grønnsaker. Teriyakisaus
inneholder en kombinasjon av soyasaus, vin, sukker og krydder. Den har stort
anvendelsesområde, og kan også brukes for å gi grillmaten ekstra smak. |