Sviskekrem à la Brimi Foto: Sverre J.
Dahl
|
|
Ingredienser 0.5 l vann 100 g sukker 3 dl kremfløte
Sviskene kan helt eller delvis erstattes av rosiner, aprikoser eller annet tørket frukt. |
Fremgangsmåte Kok opp vann og sukker, og legg i sviskene. La det småputre i rundt 30 minutter slik at du får løst sviskene ordentlig godt opp.
Løft sviskene ut av kokelaken, og kjør dem i en foodprosessor til en glatt og fin pure. Spe med litt av kokelaken underveis.
Pisk kremfløte til krem og vend den inn i sviskepureen, litt etter litt. Det skal i utgangspunktet være like deler sviskepure og krem, men rør inn krem til du synes det smaker godt. Juster med litt kokelake for å få kremen litt søtere og smidigere.
Hell også litt kokelake på toppen av hvert porsjonsglass. Denne desserten kan serveres nylaget, eller stå til dagen etter. |