INDREFILET AV SVIN

ã 2001 Sverre J. Dahl

ca. 200 gr indrefilet av svin pr person
smør til steking

Marinade
3-4 soltørkede tomater
2-3 spiseskjeer av oljen og krydderet tomatene ligger i
1 fedd hvitløk
2 ss pestosaus
2 ts oregano
1 ts Provance-krydder
2 ts chilisaus
2 ts soyasaus
litt hvit og svart pepper

Marinaden kjøres i kjøkkenmikser for å blandes skikkelig og for å dele opp tomater og hvitløk. Kjøttet marineres 1-2 timer.
Fileten svis raskt i smør på alle kanter og etterstekes i ildfast form i ovn på 200ºC ca. 15 minutter.
Serveres med pasta, reven Parmesan, stekt sopp, noen babygulrøtter, ananas og marinerte appelsiner (se oppskrift annet sted på disse sidene). Brød og vin. Ren Sauvignonvin burde passe på grunn av tomatene, men blir "for lett". En spansk Navarra Tempranillo har vist seg å gå godt til.

Tilbake