BIFF STROGANOFF
ã 1976
Sverre J. Dahl
(Etter Karin Dahl)
4 porsjoner
500 g ytrefilet eller
rundbiff alternativt mørbrad
salt og pepper
1 løk
1 liten boks tomatpuré
2 ss sitronsaft
2 ts sukker
1 dl tørr sherry
2.5 dl kremfløte
1 rød paprika
[persille]
Kjøttet renskjæres for
alle hinner og sener og skjæres på tvers i staver omtrent som pommes frites.
Kjøttet brunes i jerngryte eller panne, dryss litt pepper og salt over. Hakk
en løk i små biter og la den brune med. Når det er brunt tilsettes tomatpuré,
sitronsaft, sukker, sherry og kremfløte. La dette småputre til kjøttet er
mørt. Tilsett en strimlet paprika de siste 10 minuttene. Drysses eventuelt
med en liten kvast finklippet persille. |
Serveres med brød eller
Ciabatta, brekkbønner og poteter. Eller pastarør
drysset med Parmesan. |
Drikkeforslag |
Foto: Finn Raaholt. Klikk på bildet for større utgave |