BIFF STROGANOFF

ã 1976 Sverre J. Dahl
(Etter Karin Dahl)
4 porsjoner

500 g ytrefilet eller rundbiff alternativt mørbrad
salt og pepper
1 løk
1 liten boks tomatpuré
2 ss sitronsaft
2 ts sukker
1 dl tørr sherry
2.5 dl kremfløte
1 rød paprika
[persille]

Kjøttet renskjæres for alle hinner og sener og skjæres på tvers i staver omtrent som pommes frites. Kjøttet brunes i jerngryte eller panne, dryss litt pepper og salt over. Hakk en løk i små biter og la den brune med. Når det er brunt tilsettes tomatpuré, sitronsaft, sukker, sherry og kremfløte. La dette småputre til kjøttet er mørt. Tilsett en strimlet paprika de siste 10 minuttene. Drysses eventuelt med en liten kvast finklippet persille.

Serveres med brød eller Ciabatta, brekkbønner og poteter. Eller pastarør drysset med Parmesan.

 

Drikkeforslag
En rødvin med god frukt, bløte tanniner og fine syrer som Valpolicella Classico Superiore Domini Veneti.

Foto: Finn Raaholt. Klikk på bildet for større utgave

Tilbake