Stekt laksefilet med pasta og urter
Tekst
og Foto: Sverre J. Dahl
Middag til 2
Ingredienser 2 porsjoner tagliatelle 1 terning grønnsakbuljong 1 liten pose pinjekjerner 300-400 g laks skåret i terninger ca 1x 1 cm 2 fedd hvitløk, finhakket 1 ts smør
sort pepper og salt på fisken etter smak |
2-3 ss god olje, gjerne basilikumolje eller annen urteolje 2 ts kapers 1-1/2
ts av hver: 1 liten bunt av hver: 10 cherrytomater delt i to 1/2 gulrot skåret i strimler med ostehøvel til pynt Revet Parmesan til servering |
Fremgangsmåte Bland alle krydderne i oljen og sett til side. Rist pinjekjernene i tørr panne til de blir brunflekkede og sett til side. Kok pastaen etter anvisningen på pakken i grønnsakbuljong. Stek laksebitene i smør med hvitløk og krydder etter smak. Når pastaen er ferdig, hell av vannet, bland inn oljen med krydderet, fisken (ta med fettet og hvitløken), pinjekjernene og cherrytomatene.
Servér med gulrotstrimler og raust med Parmesan på varme tallerkener.
|
|
Opprinnelse og historie På menyen stod: Basilikum Öl Gebratene Lachs. La oss prøve det, tenkte vi, og wow. Vi ble positivt overrasket. Vi spurte om å få oppskriften, men nei, det var kokkens secret. Så vi noterte oss hva vi hadde identifisert og oppskriften over er nok ikke så langt unna. |
|
Vintips En fruktig hvitvin. Sylvaner? Riesling? |