Stekt laksefilet med pasta og urter

Tekst og Foto: Sverre J. Dahl
Middag til 2

 

 

Ingredienser

2 porsjoner tagliatelle

1 terning grønnsakbuljong

1 liten pose pinjekjerner

300-400 g laks skåret i terninger ca 1x 1 cm

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ts smør

 

sort pepper og salt på fisken etter smak

 

2-3 ss       god olje, gjerne basilikumolje eller annen urteolje

2 ts           kapers

1-1/2 ts    av hver:
oregano, basilikum, rosmarin

1               liten bunt av hver:
fersk persille og dill, eller tørket

10             cherrytomater delt i to

1/2           gulrot skåret i strimler med ostehøvel til pynt

Revet Parmesan til servering

Fremgangsmåte

Bland alle krydderne i oljen og sett til side. Rist pinjekjernene i tørr panne til de blir brunflekkede og sett til side. Kok pastaen etter anvisningen på pakken i grønnsakbuljong. Stek laksebitene i smør med hvitløk og krydder etter smak. Når pastaen er ferdig, hell av vannet, bland inn oljen med krydderet, fisken (ta med fettet og hvitløken), pinjekjernene og cherrytomatene.

 

Servér med gulrotstrimler og raust med Parmesan på varme tallerkener.

 

Opprinnelse og historie
På en biltur i Europa høsten 2019, kom vi på ett tidspunkt frem til Cuxhaven. Vi er normalt begrenset imponert av det tyske kjøkken, men endte til slutt opp på et hotell der spisesalen var fyllt opp av turister og hadde svært lave forventninger til hva vi skulle få å spise.

På menyen stod: Basilikum Öl Gebratene Lachs. La oss prøve det, tenkte vi, og wow. Vi ble positivt overrasket. Vi spurte om å få oppskriften, men nei, det var kokkens secret. Så vi noterte oss hva vi hadde identifisert og oppskriften over er nok ikke så langt unna.

Vintips

En fruktig hvitvin. Sylvaner? Riesling?

Tilbake