LAKSESOMMERFUGLER
STEKT I OLIVENOLJE MED HVITLØK |
|||
Fisk 3 gulrøtter skåret i
tynne strimler med ostehøvel fettucine eller
tagliatelle (båndspaghetti) |
Kraft |
||
Fremgangsmåte: Filetene skjæres i ca.
4 cm brede stykker. Hvert stykke deles så nesten igjennom, helt gjennom oppe
og nede. Stykkene brettes rundt den delen som holder stykket samme slik at
stykkene får form som en sommerfugl. Stykkene legges på langpanne som er
smurt inn med olivenolje og knust hvitløk, alternativt stekes de i stekepanne
i den samme blandingen. Platen settes i ovnen på ca. 200° C i ca. 10 minutter, de to-tre siste med
grillelementet på fullt. Kraften tilsettes
maisenna og kremfløte. Justeres med eventuelt salt og hvit pepper.
Spaghettien kokes etter anvisning på pakken i rikelig vann tilsatt italiensk
krydderbuljong. Anrettes med spaghetti i bunnen, overdrysset med Parmesan, noen gulrotstrimler oppå, så fiskestykker, med sausen rundt. Pynt gjerne med noen cherrytomater og en kvast frisk krydderurt. |
|||
Drikkeforslag: |
|
||
Hvitvin fra Alsace er helt riktig. Enten varenummer 888 Trimbach Riesling eller denne: |
|||
|
|||