STEKT HVIT FISK
Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Sverre J. Dahl
4 porsjoner Ingredienser
600 – 700 g hvit fisk (torsk, kveite el. l. her ble det brukt blåkveite)
4 skiver bacon
olje og smør til steking
en porsjon brune linser til hver
1 pose rødvinssaus
Hasselbackpoteter
Kokte sukkererter
Tomat, persille og løksalat |
|
Fremgangsmåte Skrell og skjær opp poteter, salt og pepre, ha på smør og sett i ovn i ca 45 minutter. Se oppskrift f. eks. i Gyldendal store. Kok opp linser i usaltet vann i ca. 30 minutter. Lag rødvinsaus etter oppskrift på pakken. Skjær opp bacon i biter og sprøstek i panne og sett tilside. Lag tomatsalat med vinaigrettesaus hvis du har lyst på det til. Stek fisken forsiktig i olje, skru med varmen og tilsett smør. Skyll og kok sukkerertene i ca 2 minutter.
Serveres på varme tallerkener, med fisken på en haug av linser, sausen rundt og potet og sukkererter og salat rundt.
En mild rød Bourgogne til og du høre engelen synge…
|