STEKT FISK I SJAMPINJONGSAUS
ã 1997
Sverre J. Dahl
Ingredienser: |
Marinade: |
100 g renskåret laksefilét |
Olivenolje |
250 g renskåret torskefilét |
1 dæsj soyasaus |
3 dl fersk sjampinjong |
1 fedd hvitløk |
1 liten boks hermetisk sjampinjong |
salt |
200 g (1 pk) Kavli's rekeost |
litt hvit pepper |
1,5 dl tørr hvitvin |
sitronpepper |
1 dl rømme |
1,5 dl tørr hvitvin |
1 dl kremfløte |
(noen dryss oregano) |
1 fedd hvitløk |
(1 kvast persille) |
1 klatt smør |
(litt tørket dill) |
(10 cm lett majones) |
|
Bland sammen
ingrediensene til marinaden. Fisken tines, tørkes godt og legges i marinaden.
Etter en time tas fisken
opp, og filétene skjæres i ca. 2 cm tykke skiver. Hver skive skjæres så nesten
helt gjennom og fiskekjøttet bøyes fra hverandre i snittet slik at hver bit ser
ut som en sommerfugl.
Litt olivenolje tas i en
rustfri panne (sautépanne) sammen med 1 fedd hvitløk. Fisken stekes gylden ca.
5 min. på hver side ved svak varme. De siste minuttene av steketiden helles
marinaden over fisken.
Imens has en smørklatt i
en annen gryte og sjampinjongen brunes så vidt. Etter noen minutter tilsettes
ost, hvitvin, fløte, rømme og eventuelt majones. Når fisken er ferdig stekt
helles sausen over fisken, og det hele putrer under lokk på svak varme i ca. 5
minutter til.
Brød og en tørr smakfull
hvitvin serveres til.