Stekt torsk med brokkolicouscous
Fra Lise Finckenhagen, godt.no
Foto: Sverre J. Dahl
4 porsjoner, 30 min
Ingredienser 800 g torskefilet, uten skinn og bein 4 gulrøtter 2 appelsiner, kun saften 1 brokkoli 100 g usaltet smør 2.5 ss soyasaus 1 sjalottløk, finhakket 1 hvitløksfedd, finhakket 3 ss friske urter, gressløk, persille, dill og kjørvel salt pepper olivenolje, til steking
På bildet; servert med byggkorn kokt som på pakken |
Del fisken i fire jevne stykker og krydre dem med salt og litt nykvernet pepper.
Skrell og kutt gulrøtter i små biter. Ha bitene over i en kasserolle og tilsett appelsinsaft.
Hell i nok vann til at det akkurat dekker gulrøttene, kok opp og la det koke til gulrøttene er helt møre og det meste av væsken har fordampet.
Kjør gulrøttene til en glatt pure med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.
Riv brokkolien på et rivjern, men ta vare på stilken. Den kan du bruke ved en senere anledning. Stek brokkolicouscousen et par minutter i litt olivenolje i en stekepanne. Krydre med salt og kvernet pepper.
Ha litt olje i en stor, varm stekepanne. Legg i fiskestykkene og la dem få en fin og gyllen stekeskorpe før du snur fisken og gjør det samme på den andre siden, ca. 2-3 minutter på hver side.
Senk temperaturen noe og tilsett 50 g smør i pannen. La torsken få steke seg et par minutter i pannen mens du øser smøret over stykkene.
Løft fiskestykkene ut av pannen og tilsett resten av smøret. Kok smøret gyllenbrunt, og pass godt på at det ikke blir brent. Skru av varmen og tilsett hvitløk, sjalottløk, soyasaus og urter.
Anrett stekt torsk med brokkolicouscous, gulrot- og appelsinpuré og nøttesmør.