STEINBIT MARIA
2-3 porsjoner

(Etter Annemarte Borgen - Mat fra kjøkkenet på Knatten)
Foto: Sverre J. Dahl
(Klikk på bildet for større utgave)

500 g steinbit filét

2 ts oregano

2 ts kapers

1 ts basilikum

olivenolje (2-3 mm opp på fisken når den stekes)

1 boks friske eller hermetiske tomater

8 svarte oliven

16 grønne oliven

4 fedd hvitløk

salt og pepper

Skjær fisken i 2-3 cm tykke porsjonsstykker. Skyll dem under rennende vann. Tørk dem godt med porøst papir. Stek dem gyldenbrune på hver side i jernpanne med varm olje ca. 10 minutter. Ta dem av varmen.

Brun hvitløken i oljen i pannen i ca. 2 minutter. Slå varmen ned og la tomatene koke under lokk i fettet i 15 minutter. Legg fiskestykkene på tomatene. Strø på basilikum, oregano, kapers, oliven, salt og pepper. La putre under lokk i 10-15 minutter.

Serveres virkelig varm direkte fra pannen. Kald potetsalat og kalde avkokte purrer er fint til den glovarme steinbiten. Brød og aioli (hvitløksmajones) og epleskiver. Alternativt salat av 3-4 gule eller helst grønne epler og en løk.

 

 

TIPS

Kan også serveres med bare brød og vin. 

Vinforslag: Italiensk rød, med mye frukt og lite tanniner, for eksempel 34688 Zenato Valpolicella Classico Superiore 2000.

 

Tilbake