STEINBIT MARIA
2-3 porsjoner
(Etter Annemarte Borgen -
Mat fra kjøkkenet på Knatten)
Foto: Sverre J. Dahl
(Klikk på bildet for større utgave)
500 g steinbit filét 2 ts oregano 2 ts kapers 1 ts basilikum olivenolje (2-3 mm
opp på fisken når den stekes) 1 boks friske eller
hermetiske tomater 8 svarte oliven 16 grønne oliven 4 fedd hvitløk salt og pepper |
|
Skjær fisken i 2-3 cm
tykke porsjonsstykker. Skyll dem under rennende vann. Tørk dem godt med
porøst papir. Stek dem gyldenbrune på hver side i jernpanne med varm olje ca.
10 minutter. Ta dem av varmen. Brun hvitløken i oljen
i pannen i ca. 2 minutter. Slå varmen ned og la tomatene koke under lokk i
fettet i 15 minutter. Legg fiskestykkene på tomatene. Strø på basilikum,
oregano, kapers, oliven, salt og pepper. La putre under lokk i 10-15
minutter. Serveres virkelig varm
direkte fra pannen. Kald potetsalat og kalde avkokte purrer er fint til den glovarme
steinbiten. Brød og aioli (hvitløksmajones)
og epleskiver. Alternativt salat av 3-4 gule eller helst grønne epler og en
løk. |
|
TIPS Kan også
serveres med bare brød og vin. Vinforslag: Italiensk rød, med mye frukt og lite
tanniner, for eksempel 34688 Zenato Valpolicella Classico Superiore 2000. |