SPANSK FISKESUPPE ELLER BLÅSKJELLSUPPE

ã 1997/2001 Sverre J. Dahl
(Etter Jeppe, Arendal)

4-6 personer

Ingredienser

2 ss smør
1 ss tomatpure
1 knust fedd hvitløk
2 røde paprika i ringer
1 løk i skiver
200 g issalat i grove strimler
1 dl hvitvin
8 dl fiskekraft (terning)
ca 300 g dypfryst torsk i 1 cm x 1 cm terninger og eller
ca 300 g dypfryst sei i terninger og eller
ca 300 g laks i terninger og eller
1 - 2 bokser krabbe naturell
3 dl reven Jarlsberg ost
1 eggeplomme
1 dl fløte
1 bunt grovklippet dill
1 boks reker og 1 boks krepsehaler, alternativt 2 bokser (à 225g) blåskjell

Fremgangsmåte

Hvitløken surres i smør med tomatpure (gir fin rødfarge på suppen), tilsettes paprika, løk og salat. Hell kraften og vinen over. Kokes i 5 minutter. Ha i fisk. Kokes videre i 5 minutter. Ha i krabbe. Ost, eggeplomme, fløte, blåskjellkraft og dill blandes. Blåskjellene legges i suppen og tilsettes ost og eggeblandingen.

Varm suppen og server den med det samme.

  Nærbilde

Man kan bruke sei, steinbit eller kanskje aller helst laks som "torsk". Laksen faller ikke så lett fra hverandre og blir derfor mer delikat. Ellers kan godt krepsehaler og eller reker byttes ut med blåskjell. Variasjonsmulighetene er nesten uendelige. Det spesielle med denne suppen er basisideen med hvitløk, paprika, løk og salat samt egg, ost, dill og kraftblandingen og krabbesmaken.

 

Tilbake