SPANSK FISKESUPPE ELLER BLÅSKJELLSUPPE
ã 1997/2001
Sverre J. Dahl
(Etter Jeppe, Arendal)
4-6 personer
Ingredienser 2 ss smør |
Fremgangsmåte Hvitløken
surres i smør med tomatpure (gir fin rødfarge på suppen), tilsettes paprika,
løk og salat. Hell kraften og vinen over. Kokes i 5 minutter. Ha i fisk.
Kokes videre i 5 minutter. Ha i krabbe. Ost, eggeplomme, fløte,
blåskjellkraft og dill blandes. Blåskjellene legges i suppen og tilsettes ost
og eggeblandingen. Varm
suppen og server den med det samme. |
Man kan bruke
sei, steinbit eller kanskje aller helst laks som "torsk". Laksen
faller ikke så lett fra hverandre og blir derfor mer delikat. Ellers kan godt krepsehaler
og eller reker byttes ut med blåskjell. Variasjonsmulighetene er nesten
uendelige. Det spesielle med denne suppen er basisideen med hvitløk, paprika,
løk og salat samt egg, ost, dill og kraftblandingen og krabbesmaken.