SOPPTERTER
(Inspirert fra Art of Taste)

4 porsjoner

Ingredienser
2 plater butterdeig

egg til pensling

Fyll
250 g sopp (for eksempel kantarell)
2 ss smør
2 ts tomatpure
1,5 dl rømme (eller crème fraîche)
salt
pepper
Cognac (eller sherry)

 


Del hver butterdeigplate i to. Riss 1,5 cm innenfor kanten med en spiss kniv, lag eventuelt rutemønster. Pensle med egg og stek butterdeigen midt i ovnen ved 210ºC i ca. 15 minutter til den er godt hevet.
Rens og grovdel soppen. Brun den i smør og la den surre til all væske har fordampet. Rør inn tomatpuré og rømme og la stuingen småkoke til den er fyldig. Smak til med salt og pepper og cognac eller sherry.
Ta av lokket på butterdeigtertene og ta eventuelt ut litt av den ustekte deigen inni. Fyll soppstuingen i og server umiddelbart.

Vin: Soave Classico, godt avkjølt.

Tilbake

SOPPTERTER
(Inspirert fra Art of Taste)

4 porsjoner

Ingredienser
2 plater butterdeig

egg til pensling

Fyll
250 g sopp (for eksempel kantarell)
2 ss smør
2 ts tomatpure
1,5 dl rømme (eller crème fraîche)
salt
pepper
Cognac (eller sherry)

 

Del hver butterdeigplate i to. Riss 1,5 cm innenfor kanten med en spiss kniv, lag eventuelt rutemønster. Pensle med egg og stek butterdeigen midt i ovnen ved 210ºC i ca. 15 minutter til den er godt hevet.
Rens og grovdel soppen. Brun den i smør og la den surre til all væske har fordampet. Rør inn tomatpuré og rømme og la stuingen småkoke til den er fyldig. Smak til med salt og pepper og cognac eller sherry.
Ta av lokket på butterdeigtertene og ta eventuelt ut litt av den ustekte deigen inni. Fyll soppstuingen i og server umiddelbart.

Vin: Soave Classico, godt avkjølt.


 
Tilbake