Skrei på grønnsakseng i leirgryte
Tekst
og Foto: Kirsti Bjune
Middag til 4
Ingredienser 3 - 4 gulrøtter i biter 2 pastinakkrøtter 1 sellerirot i biter 1 purre i biter 2 løk i båter 2 dl grønnsakbuljong Provencekrydder 600-800g skrei- eller torskefilet Noen små tomater Salt på fisken etter smak Bladpersille |
|
Fremgangsmåte Leirgryten legges i vann i en halv time. Legg i grønnsaker, buljong og provencekrydder. Gryte med lokk settes i kald ovn som settes på 200 grader, nederste rille. Etter 50 minutter tilsettes fisken i passe små stykker, tomater og bladpersille. La stå i 15 minutter til med lokk. Sjekk om fisken er ferdig kokt. La stå uten lokk videre i ovnen i 5 minutter uten lokk.
Servér.
|
|
Opprinnelse og historie
Vi fant igjen vår Römertopf innerst i skapet etter nesten 30 år, og begynte å lage mat i den. Lett og godt. Anbefales. |
|
Vintips En fruktig hvitvin. Riesling? |