Skrei på blomkålpuré med hvitløk og rødvinsaus Foto:
Kirsti Bjune Antall porsjoner: 4 Tid: 45-60
minutter |
|
|
|
Ingredienser 800 g skreifilet, uten bein salt og pepper Blomkål-
og pastinakkpuré 1 blomkålhode 2 pastinakkrøtter 2 fedd hvitløk 1 ss smør |
Rødvinssaus 1
stk sjalottløk finhakket 1
pose Toro Rødvinssaus tilberedt som på pakken, men med 1 dl av vannet erstattet
med rødvin 1 ss smør salt og pepper Tilbehør ½ boks brekkbønner eller aspargesbønner Alternativt
kan blomkål- og pastinakkpuréen
erstattes med potetmos, for eksempel laget på mandelpoteter. Men det er
viktig at hvitløken er med. |
Fremgangsmåte Fisk Skjær fisken i
serveringsstykker. Ha på salt og pepper og stek ca. 1 minutt i smør på
kjøttsiden på middels varme, og skru opp varmen og stek ca. 3 minutter på
skinnsiden. Blomkål-
og pastinakkpuré Rens blomkål, skrell pastinakk,
skjær i biter og kok møre i usaltet vann sammen med hvitløk. Hell av kokevannet og
la grønnsakene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten. hHa oppi smør og la det smelt. Hell
på fløte. Mos grønnsakene og rør til en luftig puré,
eller mos med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Rødvinssaus Finhakk sjalottløk og
kok sammen med rødvin i 3-4 minutter. Tøm oppi sauspulveret og tilsett vann
og kok opp. Tilsett smør. Smak til med salt og
pepper. Server med Rødvinssaus i bunn,
så puré, så fisk og legg bønnene ved siden av. En fruktig rødvin fra Italia
passer bra til.
|