Skrei på blomkålpuré med hvitløk og rødvinsaus

Foto: Kirsti Bjune
Tekst: Sverre J. Dahl - Inspirert av www.godfisk.no

 

Antall porsjoner: 4 Tid: 45-60 minutter

 

Ingredienser

 

800 g  skreifilet, uten bein
ss  smør

salt og pepper

 

Blomkål- og pastinakkpuré

1 blomkålhode

2 pastinakkrøtter

fedd  hvitløk

ss  smør
dl  fløte
   salt og pepper

 

Rødvinssaus

1 stk sjalottløk finhakket

1 pose Toro Rødvinssaus tilberedt som på pakken, men med 1 dl av vannet erstattet med rødvin

1 ss smør

   salt og pepper

 

Tilbehør

½ boks brekkbønner eller aspargesbønner

Alternativt kan blomkål- og pastinakkpuréen erstattes med potetmos, for eksempel laget på mandelpoteter. Men det er viktig at hvitløken er med.

Fremgangsmåte

 

Fisk

Skjær fisken i serveringsstykker. Ha på salt og pepper og stek ca. 1 minutt i smør på kjøttsiden på middels varme, og skru opp varmen og stek ca. 3 minutter på skinnsiden.

 

Blomkål- og pastinakkpuré

Rens blomkål, skrell pastinakk, skjær i biter og kok møre i usaltet vann sammen med hvitløk.

Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten. hHa oppi smør og la det smelt. Hell på fløte. Mos grønnsakene og rør til en luftig puré, eller mos med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

 

Rødvinssaus

Finhakk sjalottløk og kok sammen med rødvin i 3-4 minutter. Tøm oppi sauspulveret og tilsett vann og kok opp. Tilsett smør.

Smak til med salt og pepper.

 

Server med Rødvinssaus i bunn, så puré, så fisk og legg bønnene ved siden av.

 

En fruktig rødvin fra Italia passer bra til.

 

 

Tilbake