SJOKOLADEMOUSSE MED PASJONSFRUKT

4 porsjoner

100 g mørk sjokolade (1 plate)
100 g pasjonsfruktkjøtt (3 - 5 frukter)
(alternativt kjøttet fra 1 appelsin helt uten hinner og skinn, dog uten salt, heller en ts sukker og litt vanilijesukker)
2 dl kremfløte
1/8 ts salt


(Klikk for større utgaver)
(Klikk for større utgaver)

Slik gjør du:
Smelt sjokoladen i vannbad til den blir en litt seig saus.

Pisk fløten til en luftig krem og vend inn halvparten av sjokoladen. Tilsett salt og pasjonsfruktkjøttet. Vend forsiktig inn resten av kremen, uten å slå ut luften (det vil gjøre moussen hard og "flat").

Sett kaldt i ca. 1 time.

Form "egg" med en skje dyppet i varmt vann.

Garneres med friske frukter.

Kan muligens lages med annet fruktkjøtt enn pasjonsfrukt. For eksempel appelsin. Den blir da friskere, men knasingen fra pasjonsfruktfrøene blir jo borte.

Tilbake