SITRON- OG HVITLØKSMARINERT
KYLLINGBRYST
Tekst: Sverre J. Dahl
Basert på forslag på www.tasteline.se
4 porsjoner
4 kyllingbryst |
Bland olivenoljen, den
pressede saften av sitronen, persillen, de knuste hvitløksfeddene, litt sort
pepper og salt. Hell blandingen i en dobbel plastpose, legg kyllingbrystene
oppi, og la det hele marinere en times tid. Kok potetene med hele
svarte pepper, laurbærblader og salt til de er nesten ferdige. Bland 3 ss
olivenolje med rosmarin og salt. Legg potetene i en ildfast form, hell oljen
og krydderet over og rull poteten godt rundt så de får olje over alt.
Ovnsbakes ved ca. 200 grader i 15 - 20 minutter til potetene blir gyldne. Stek gulrøttene ved
svak varme i litt olivenolje og smør i panne, alternativt også med litt
sukker til de er gyldenbrune og sprø. Varm bønnene. Rens og finhakk løken
og fres den i smør. Krydre med hvit pepper. Tilsett hvetemel og tomatpuré.
Rør grundig. Spe med buljongen og 1.5 dl vin. Kok i minst 10 minutter. Sil og
tilsett eventuelt ytterligere 0.3 dl vin og litt salt. Tilsett sjy fra
fuglen. Tilsett 2 ss smør og rør inn rett før servering. Stek kyllingbrystene på
ganske høy varme til de får fin brun overflate, så alle urter og saften
forblir i kjøttet, avslutt stekingen med 5-10 minutter i ovnen på ca. 200
grader. Løft kyllingen ut, stek ut av pannen med litt vann og sil sjyen opp i
sausen. Kan serveres hver for seg på fat eller ved å legge potetene på varme tallerker, fordele bønner og gulrøtter rundt. Skjær opp brystene og legg dem på toppen. Sausen helles kunstferdig rundt. |
Saus: |
|
Tilbehør: |
|
Drikkeforslag: Australsk eller Chilensk Chardonnay |