REINSDYRFILET
Tekst og Foto:
Sverre J. Dahl (Klikk
på bildet for større utgave)
(4 porsjoner)
Kjøtt 800
gram ytrefilet av reinsdyr
Rødvinssky 3 dl rødvin 1 dl viltkraft (eller viltfond fra glass, eller kalvefond) 1 ss brunt sukker 4 stk sjampinjonger, eller annen sopp, i skiver 1 kvast fersk timian (1 stk laurbærblad) maisennamel utrørt i litt kaldt vann til jevning
Mandelpotetpuré 800 g mandelpotet 3 ss smør 3 dl varm melk eller matfløte salt pepper
Fremgangsmåte Fileten Del ytrefileten
i 8 små medaljonger, krydre med salt og pepper. Stekes ca. 3 minutter på hver
side. Vend medaljongene i hakket timian og la de hvile ca. 5 minutter.
Rødvinsky
Mandelpotetpure
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||
Forslag til vin |