REINSDYRFILET
Tekst og Foto: Sverre J. Dahl (Klikk på bildet for større utgave)
(4 porsjoner)

Kjøtt

800 gram ytrefilet av reinsdyr
1 ts salt
1/2 ts pepper
3 ss hakket frisk timian
1 ss smør
1 fennikel
1 rødløk
2 gulrøtter
100 gram frisk sjampinjong
2 ss balsamicoeddik
1 ss sukker
1 ss hakket bladpersille

 

Rødvinssky

3 dl rødvin

1 dl viltkraft (eller viltfond fra glass, eller kalvefond)

1 ss brunt sukker

4 stk sjampinjonger, eller annen sopp, i skiver

1 kvast fersk timian

(1 stk laurbærblad)

maisennamel utrørt i litt kaldt vann til jevning

 

Mandelpotetpuré

800 g mandelpotet

3 ss smør

3 dl varm melk eller matfløte

salt

pepper

 

Fremgangsmåte

Fileten

Del ytrefileten i 8 små medaljonger, krydre med salt og pepper. Stekes ca. 3 minutter på hver side. Vend medaljongene i hakket timian og la de hvile ca. 5 minutter.

Grønnsakene renses og deles grovt opp og brunes gyldne. Tilsett eddik og sukker og la de surre i ca. 5 minutter. Vend inn hakket bladpersille.

Serveres med rødvinsaus og mandelpotetpuré med seterrømme og hakket timian.

(Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt)

 

Rødvinsky
Bland sammen alle ingrediensene til rødvinskyen, unntatt maisenna. Kok opp og la koke uten lokk til halv mengde. Jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper.

 

Mandelpotetpure
Skrell og kok potetene møre i usaltet vann. Hell av kokevannet, tilsett smør og varm melk og mos/knus potetene. Smak til med salt og pepper.

 

 

 

 

20025 :  la Celia Reserva Malbec 2002

 

Pris: 117,50

Pris pr. liter: 156,67

Flaskeinnhold: 75 cl

Karakteristikk: Meget dyp rødfiolett. Ung, sval fruktighet med innslag av solbær og vanilje, hint av brent eik i ettersmaken.

Fylde:

Garvestoffer:

Fruktighet:

Bruksområder: STORFE(OKSE, KU)SMÅFE(SAU, LAM)STORVILT(REIN, ELG, HJORT, RÅDYR)

 

 

 

 

 

Forslag til vin

Tilbake