Reinsdyr Mørbrad Tekst og foto:
Sverre J. Dahl Antall porsjoner: 2
|
|
|
|
Ingredienser Rapsolje eller annen nøytral olje 2 ss smør Timian eller rosmarin, en kvast, fersk eller tørket 2 einebær, knuste 1 fedd hvitløk Salt og pepper
Servering:
Tips:
Serveres gjerne med rotgrønnsaker, sopp og fløtesaus. Den søtlige viltsmaken egner deg også i lettere retter, gjerne med asiatiske smaker.
|
Fremgangsmåte Kjøttet bør ha romtemperatur før steking. Krydre med salt og pepper.
Brun kjøttet raskt på begge sider i nøytral olje.
Skru ned til middels varme og tilsett smør, timian eller rosmarin, knuste einebær, og hvitløk.
Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene. Legg kjøttet i en ildfast form. Hell smøret over og stek videre i ovn ved 90°C i ca. 1,5-2 timer. Bruk steketermometer. Litt rosa inni – 65 grader, gjennomstekt – 72 grader.
La kjøttet hvile 10-15 min under folie når det er ferdig stekt.
|