Rask bacalao av torsk Foto: Sverre J. Dahl - Inspirert av Rema 1000
Antall porsjoner: 2-3 |
|
|
|
Ingredienser 1 stk Rød chili 1 stk Rød paprika 3 fedd Hvitløk 2 stk Løk, 4-pk 300 g Nypoteter 500 g Torskeloin
|
1 boks Hakkede tomater 1 klype Salt 1 klype Pepper 2 klype Salt 1 ts Tomatpuré 3 ss Olivenolje Persille |
Fremgangsmåte 1 Sett ovnen på 175°C. 2 Kok potetene. 3 Rens og skjær hvitløk, løk, chili og paprika i skiver. Juster mengden chili etter behov. Stek alt på svak varme i olivenolje i ca. 5 minutter. Tilsett tomatpuré og fres, ha i hakkede tomater og la det koke inn et par minutter. Vend inn skivede, kokte poteter og smak til med salt og nykvernet sort pepper. 4 Ha alt i en ildfast form. Kutt fisken i passe biter og ha på salt. Legg bitene forsiktig ned i formen, dekk med folie (hvis du har) og bak i ovn til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.
Dryss eventuelt over frisk persille før servering.
|