Rask bacalao av torsk

Foto: Sverre J. Dahl - Inspirert av Rema 1000

 

Antall porsjoner: 2-3

 

Ingredienser

1 stk     Rød chili

1 stk     Rød paprika

3 fedd   Hvitløk

2 stk     Løk, 4-pk

300 g    Nypoteter

500 g    Torskeloin

 

1 boks       Hakkede tomater

1 klype      Salt

1 klype      Pepper

2 klype      Salt

1 ts           Tomatpuré

3 ss           Olivenolje

Persille

Fremgangsmåte

1    Sett ovnen på 175°C.

2    Kok potetene.

3    Rens og skjær hvitløk, løk, chili og paprika i skiver. Juster mengden chili etter behov. Stek alt på svak varme i olivenolje i ca. 5 minutter. Tilsett tomatpuré og fres, ha i hakkede tomater og la det koke inn et par minutter. Vend inn skivede, kokte poteter og smak til med salt og nykvernet sort pepper.

4    Ha alt i en ildfast form. Kutt fisken i passe biter og ha på salt. Legg bitene forsiktig ned i formen, dekk med folie (hvis du har) og bak i ovn til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.

 

Dryss eventuelt over frisk persille før servering.

 

 

Tilbake