PORTVINSDUFTENDE
KARAMELLPUDDING (PUDIM FLAN) (PORTUGAL)
Tekst og Foto:
(6 porsjoner)
2,5 dl
melk |
||||
Fremgangsmåte Varm
melk, fløte, kanelstang og appelsinskall i en kjele på middels sterk varme,
til det kommer små bobler langs kanten på kjelen. Ta kjelen av varmen og la
det trekke 1 time. Gjør
klar seks porsjonsformer på 1,25 dl (vanlige crème brulée former). Kok opp Hell
melk-fløteblandingen i en kjele gjennom en finmasket sikt. Varm den opp, til
små bobler kommer opp langs kanten av kjelen. Sett den til side. Pisk
hele egg og eggeplommer til det skummer. Tilsett gradvis resten av sukkeret
og pisk til eggedosisen er lys og tykk. Tilsett den varme
melk-fløteblandingen litt etter litt mens du hele tiden pisker. Rør inn
vaniljeessens og portvin. Hell blandingen gjennom en fin sikt over i en
mugge. Hell den så forsiktig oppi de karamellkledde formene. Hell så mye
varmt vann i langpannen at det rekker halvveis opp på porsjonsformene. Dekk
langpannen med aluminiumsfolie. Fjernes etter ca. 30 minutter. Stek
ved Før
servering fører du en kniv langs innsiden av formene og hvelver puddingen ut
på lave dessertskåler. La det som måtte være av karamellsaus i formen dryppe
ned på puddingen. Server med en gang. Server et glass av portvinen som er brukt i puddingen til. |
||||
Forslag til vin + |
|