POTETSUPPE
Inspirert av: http://fp.allrecipes.com

8 porsjoner

450 g bacon, hakket
2 stilker selleri i terninger
1 løk, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket, eller knust
8 poteter, skrellet, i terninger
9.5 dl kyllingkraft, eller nok til å dekke potetene
50 g smør
30 g hvetemel
2.5 dl kremfløte
2 g tørket estragon
5 g hakket fersk koriander (cilantro eller chinese parsley)
salt og pepper

Stek baconet på middels varme i en jerngryte til det er passe brunt. Ta baconet ut av gryten. Hell av alt baconfettet unntatt 1/2 dl. Fres selleri og løk i baconfettet som ble igjen i gryten til løken begynner å bli gjennomsiktig. Tilsett hvitløk, og fortsett kokingen i 1 til 2 minutter. Tilsett potetterningene, og rist kjelen til de er dekket av fett. Fres i ytterligere 3 til 4 minutter. Ta baconet opp i gryten igjen, og tilsett nok kyllingkraft så den akkurat dekker potetene. Sett lokk på gryten og la suppen putre til potetene er kokt.
Smelt smøret i en annen gryte, på middels varme. Visp inn melet. La det koke, men rør hele tiden, i 1 til 2 minutter. Visp inn fløte, estragon og koriander. Kok opp fløteblandingen og rør hele tiden, til suppen tykner. Rør fløteblandingen inn i potetblandingen. Mos omtrent halvparten av suppen, og hell den tilbake i gryten. Smak til med salt og pepper.

Forberedelse: 10 minutter, koketid: 30 minutter

For de som ikke ønsker å bruke bacon, bytt ut baconfettet med 1/2 dl smeltet smør.
(Ikke egnet for kaloritellere).

Tilbake