POTETSUPPE
Inspirert av:
http://fp.allrecipes.com
8 porsjoner
450 g bacon, hakket
2 stilker selleri i terninger
1 løk, hakket
3 fedd hvitløk, finhakket, eller knust
8 poteter, skrellet, i terninger
9.5 dl kyllingkraft, eller nok til å dekke potetene
50 g smør
30 g hvetemel
2.5 dl kremfløte
2 g tørket estragon
5 g hakket fersk koriander (cilantro eller chinese parsley)
salt og pepper
Stek baconet på middels
varme i en jerngryte til det er passe brunt. Ta baconet ut av gryten. Hell av
alt baconfettet unntatt 1/2 dl. Fres selleri og løk i baconfettet som ble
igjen i gryten til løken begynner å bli gjennomsiktig. Tilsett hvitløk, og
fortsett kokingen i 1 til 2 minutter. Tilsett potetterningene, og rist kjelen
til de er dekket av fett. Fres i ytterligere 3 til 4 minutter. Ta baconet opp
i gryten igjen, og tilsett nok kyllingkraft så den akkurat dekker potetene.
Sett lokk på gryten og la suppen putre til potetene
er kokt. |
Forberedelse: 10
minutter, koketid: 30 minutter
For de som ikke ønsker å
bruke bacon, bytt ut baconfettet med 1/2 dl smeltet smør.
(Ikke egnet for kaloritellere).