FRANSK POTETSALAT
(4 porsjoner)

Tekst og Foto: Sverre J. Dahl (dobbeltklikk på bildet for større utgave)

8 - 10 kalde kokte kokefaste poteter (Beate)
2 løk
3 - 4 ss finhakket fersk dill og persille

Saus:
2 ss eddik 7%
1 ss fransk sennep (Dijon eller vanlig grov sennep)
0.5 ts salt
0.2 ts pepper
3 ss olje
1 ss vann

Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann. Rens og finhakk løken og finhakk dill og persille i mens. Bland ingrediensene til salatsausen. Skjær de varme potetene i skiver og legg dem lagvis i en bolle med løk og kryddergrønt i mellom. Hell sausen over salaten slik at alle potetskivene blir fuktet med saus og får trekke smaken godt til seg. La salaten stå og trekke minst en time. Serveres godt avkjølt.

Passer til kaldt og varmt kjøtt også røkt.

Tilbake