POLSKE DUMPLINGS (USZKA) TIL SUPPER
Tekst:
Foto:
4 porsjoner Deig
(nok til ca 35 dumplings) 1/2 ts salt 1 egg, pisket 3 ss vann eller mer ved behov
Fyll (Forberedelse
20 minutter, 2-3 dl finhakket sjampinjong 2 ss smør 1 sjalottløk, finhakket 1 ss brødsmuler av hvitt brød 2 ss persille, finhakket 1 egg, pisket Salt og pepper
Til koking 1/2 –
Suppeoppskrift her. |
|
Fremgangsmåte Deig Ha mel i en bolle. Bland inn saltet og så egg og vann. Kna til det blir en smidig deig; tilsett mer vann ved behov. Ta deigen ut av bollen, dekk den med plast og la den hvile i 20 minutter. Kok opp
kraften, buljong eller vannet. Kjevle ut deigen veldig tynt på en lett melet
flate. Kutt opp i 5 x
Fremgangsmåte Fyll Smelt smør i en kasserolle, ha i løk og fres i 5 minutter eller til løken blir gjennomsiktig. Tilsett den finhakkede soppen og kok i 10 minutter eller til væsken har fordampet og det begynner å frese. Ha blandingen over i en bolle og bland inn brødsmuler, egg og persille. Smak til med salt og pepper og bland til en fast pasta. Settes til side for avkjøling før den "pakkes inn i" deigen.
Historie Polske "Uszka", også kjent som små ører på grunn av formen, er en av tre typer polske fylte "dumplings/crepes" i tillegg til "pierogi" og "nalesniki". De lages typisk med velsmakende krydret fyll og kokes i buljong eller kjøttkraft. Soppfylt "uszka" servert i rødbetsuppe er en favoritt til julaften våkenattsmiddagen "Wigilia". Minner om Italienske "Tortellini" og kinesiske "wontons". |
|
Deigen utkjevlet, oppdeling pågår
En skje fyll på hvert deigbit
Koking av dumplings i kraft
Litt dill på før servering
|