PIZZA

Tekst og Foto: Finn Raaholt

4 porsjoner

3 dl lunkent vann
1 pose tørr gjær eller 25 gr vanlig gjær
2 ts salt
1 ss olje (oliven)
8 dl hvetemel
4-5 dl revet ost (Gjerne Port Salut eller Ridderost)

 

Tilberedning

Blandes, eltes og tilsnakkes og heves helst i to timer.

Rulles, kjevles og pensles med olivenolje og danderes med diverse fyll. Kan få Toro ferdigpakke med pizzafyll med diverse innhold. Alternativt bruk spagettisaus med tomatsaus samt pålegg som for eksempel skinke, salami, middagspølse, pepperoni, bacon, ananas, kjøttmiddagsrester, mais..... Dekkes med ost. Noe av fyllet kan gjerne legges høyt så det blir synlig.

Stekes på 225 grader i 15-20 minutter midt i ovnen med over og undervarme.

Serveres med frisk grønn salat eller en tomat og løksalat.

Tilbake