KAMSKJELL MED PESTO OG MARINADE
Tekst og Foto: Sverre J. Dahl (Klikk på bildet for større utgave)
(4 (store) porsjoner)

8 kamskjell (helst ferske og gjerne enda flere)
1,5 ts karri
4 ss olivenolje
2 paprika rød
2 paprika gul
200 gr squash
4 skiver brød, lettristet og delt i to

Marinade
6 ss sitronsaft
1 ts salt
4 båter hvitløk, hakket
1 ts pepper

Pesto
2 potter basilikum, frisk
6 båter hvitløk, presset
60 gr pinjekjerner
6 ss Snøfrisk Naturell
100 gr parmesanost, revet
1,5 dl olivenolje

Dryss
2 dl fetaost

 

 

Fremgangsmåte

Pesto
Kjør basilikumblader, ost, pinjekjerner og ørlite salt i foodprocessor slik at det blir en mos. La det kjøre videre mens du heller i en tynn stråle olje. Stopp av og skrap ned av siden. Smak pestoen godt til med salt og pepper. La stå kaldt.

 

Grønnsaker
Skjær squash i halve skiver, dryss på salt og la dem ligge under press (med en tallerken på) 2-3 timer.

Hell fra og tørk vekk vannet som dannes. Vask paprika, tørk og skjær dem i strimler.

Bland sammen alt til marinaden og legg i renset paprika og squash la dem ligge i en plastpose en stund.

Varmes ca 10 minutter på ca. 180 grader i en ildfast form.

 

Skjell og anretning

Tørk kamskjellene og krydre dem med karri, salt og pepper. Stek kamskjellene ca. 2 minutter på hver side. Ikke for lenge - da kan de bli seige.

Legg opp skjellene på tallerkener, sammen med grønnsakene og pestoen. Stikk inn brødskivene og dryss rundt fetaost.

Forslag til vin

Baron de Schielé Riesling 1999, kr 129.80 (31149 - basisutvalg (fullsortiment))

Tilbake