PASTASALAT I VINAIGRETTE
(4 porsjoner)

Tekst og Foto: Sverre J. Dahl (dobbeltklikk på bildet for større utgave)

5 dl kokte riflete pastarør
5 dl kokte grønne pastarør
4 tomater
150 g røkt skinke i skiver
1 ss olje
3 friske salvieblader, finhakket eller 1 ts tørket
1 ss finhakket frisk basilikum eller 1 ts tørket
2 fedd knust hvitløk
grov reven Parmesanost

Saus
2 ss balsamicoeddik
1 krm salt
pepper
2 ts brunt sukker
4 ss olivenolje

Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær tomatene i båter og skinke i strimler. Stek skinken sprø i olje i panne.
Bland sammen eddik, salt, pepper og brunt sukker. Tilsett oljen litt av gangen under kraftig pisking. Smak til.
Bland sammen pasta, tomater, salvie basilikum og hvitløk. Anrett i bolle eller på tallerken. Drypp dressingen over salaten. Legg skinken oppå. Dryss reven Parmesan på toppen.

Tilbake