OVNSSTEKT SIK ELLER GJEDDE

2001 Sverre J. Dahl
(Fra God Mat, J. W. Cappelens Forlag, Oslo 1951)

4 porsjoner

1 kg sik (gjedde går også bra)

Griljering:
egg
knust kavring
(1-2 ss reven ost)
2-3 dl fløte

Skrap fisken godt, klipp av finnene, ta ut innmaten og vask fisken. Skjær av hodet. Gni fisken godt inn med salt. Smør en langpanne eller en lav ildfast form og legg fisken i den med ryggen opp. Pensle den med egg, og strø den med knust kavring (og litt reven ost), sett på noen smørklatter til slutt.

Sett langpannen eller formen i varm ovn (275 til 300 grader) og stek fisken i ca. 20-30 minutter. Drypp den av og til med stekefettet og kokende fløte eller melk. Legg den opp på varmt serveringsfat (har en stekt fisken i ildfast form, serveres fisken direkte fra den).

Jevn sausen med et par skjeer hvetemel, utrørt i litt kald melk. La sausen koke noen minutter, smak den til med litt tomatpuré og server den i varm sauseskål.

Serveres med potetstappe og bladsalat.

Eventuelle rester kan serveres kald med majones eller lignende saus.

Tilbake