Ostegratinert blomkål
(Inspirert av Aftenposten)
Ingredienser
2 blomkålhoder, delt i to eller fire
4 dl hvit saus
6 ss revet ost
1 ss sennep
1 pakke bacon, helst tørrsaltet
salt, pepper
Tilberedning
Sprøstek baconet på relativt lav varme.
Legg dem på kjøkkenpapir for å få av fettet.
Kok blomkålen nesten mør i lettsaltet
vann, i rundt fem minutter. Legg blomkålbitene over i et ildfast fat. Kok
opp sausen, ha i sennep og smelt osten i sausen. Smak til med salt og pepper.
Fordel den nokså tykke sausen over blomkålen
og stek i ovn på 220 grader i rundt ti minutter, til det hele begynner
å bli gyllent, nesten brunsvidd på noen flekker. Knekk baconet i
grove biter og fordel over blomkålen.
Serveres for eksempel til stekt kjøtt, eller
alene.