Ostegratinert blomkål

(Inspirert av Aftenposten)

 

Ingredienser

2 blomkålhoder, delt i to eller fire

4 dl hvit saus

6 ss revet ost

1 ss sennep

1 pakke bacon, helst tørrsaltet

salt, pepper

 

Tilberedning

Sprøstek baconet på relativt lav varme. Legg dem på kjøkkenpapir for å få av fettet.

Kok blomkålen nesten mør i lettsaltet vann, i rundt fem minutter. Legg blomkålbitene over i et ildfast fat. Kok opp sausen, ha i sennep og smelt osten i sausen. Smak til med salt og pepper.

 

Fordel den nokså tykke sausen over blomkålen og stek i ovn på 220 grader i rundt ti minutter, til det hele begynner å bli gyllent, nesten brunsvidd på noen flekker. Knekk baconet i grove biter og fordel over blomkålen.

 

Serveres for eksempel til stekt kjøtt, eller alene.

 

Tilbake