ORIENTALSK GRYTE
2 porsjoner
200 g svinekjøtt i strimler 1 rødløk 3 vårløk 2 ss mel 1 ts hakket frisk ingefær 1/2 ts kardemomme 1 ts karri 1 ts pepper 3 dl kraft (kan lages av vann + 1 buljongterning) 1 ss soyasaus 1 dl créme fraiche smør til steking |
|
Løk og rødløk kuttes og has i en gryte med smør på sterk varme. La det surre
noen minutter. Vend kjøttet i en blanding av mel og krydder og brun det så i en
panne. Ha kjøttet over i gryten og kok ut pannen med kraft.
Hell kraften over i gryten og la det
hele småkoke til kjøttet er mørt (ca. 40 minutter) Om det trenges, ha i litt
mer vann.
Til slutt vendes créme fraiche
i. Tilsett eventuelt litt sukkerkulør dersom retten blir for lys.
Smak til med salt og pepper.
Serveres med ris eller pasta.