NORMANDIEKYLLING
Tekst: Sverre J. Dahl
Basert på forslag i Glad i Mat
Sur le pont de
Avignon....
(Klikk på bildet for større utgave)
4 porsjoner
4 kyllingbryst |
|
Saus: |
Start med å smørsteke
de rensede småløkene og 4 spisse lange strimler av pastinakk i panne.
Pastinakkstrimlene brukes til pynt til slutt. Salte og pepre
kyllingbrystene og stek den gyllen på alle kanter. Settes i ovnen på 180
grader ca. 15 minutter. Hell over cider etter 7-8 minutter. Holdes varme i
folie. Sil sjyen fra
pannen/formen ned i en kjele. Tilsett Calvados. Tilsett fløte og la det koke
inn til sausekonsistens. Alternativt tilsettes litt Maisenna rørt ut i kaldt
vann for å få sausen tykkere. Salte og pepre. Smak til. Kok gulrøtter og
pastinakk i lettsaltet vann, alternativt i vann med litt sukker og smør. Smørstek eplebåtene og dryss på sukker. Stek til de er lett karamelliserte. Fordel en haug med gulrøtter og pastinakk på varme tallerkener. Skjær opp brystene og fordel dem oppå. Hell sausen over. Topp med et par skiver pastinakk, inklusive den stekte. Ha eplebåter og småløk rundt. |
Tilbehør: |
|
|
|
Drikkeforslag: Dopff & Irion Gewurztraminer (kr. 118,-) |