SIGURDS MORSDAGSKAKE
Bringebær
ostekake med yoghurt og kesam
Tekst: Sigurd og Kirsti
Foto: Sverre J. Dahl
Tid: 15 min, 4 porsjoner, enkelt
Ingredienser Bunn |
|
Bunn Forvarm
stekeovnen til 200 grader. Smelt smør og kjør kornmokjeks til pulver i foodprocessor. Ha i havregryn, sukker og smør. Ha dette
over i en ringform med bakepapir i bunn og trykk
kjeksmassen godt utover. Stek i ovn i ca. 10 minutter. Avkjøl. Fyll Rør
bærene med sukker til en puré. Dersom du ønsker, kan du sile puréen for å
fjerne steinene, men du behøver ikke.
|
|
TIPS Bruk bringebær eller jordbær og ikke
blåbær. Da smaker ikke kaken stort. Bunnen kan egentlig byttes ut med en
hvilken som helst annet bunn, med nøtter, kjeks eller det man måtte ønske. |