Multemousse Tekst og foto:
Sverre J. Dahl
Tilberedningstid: 1 og en halv time Antall porsjoner: 4 (De er store)
|
|
|
|
Mousse: Multepuré:
Tips: Kan også bruke vanlige mandler, slik vi gjorde. Dette er grunnsteinen for en lang rekke multeoppskrifter. Sukkermengden kan justeres etter smak og bruk, men det kan være lurt å holde litt igjen på sukkeret når du lager pureen, og så smake til med sukker når du senere lager selve retten. Kan trolig også lages med bringebær på samme måte. |
Fremgangsmåte Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm så halvparten av puréen i en kjele. Ta kjelen av platen når pureen når kokepunktet. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme pureen. Bland godt. Tilsett resten av puréen og rør alt godt sammen. Ha pureen i en bolle, og la den stå i romtemperatur til den blir kald. Det tar ca. 20 minutter. Pisk sukker og eggehvite til marengs. Når pureen er kald, rører du den inn i den kalde marengsen med en håndvisp. Pisk kremfløten til krem. Bland kremen inn i bærmarengsen i to omganger med en slikkepott, fyll i glass, og sett i kjøleskapet til den stivner.
Multepuré:
Servering:
|