FERSKEN MELBA (PEACH MELBA)

Foto: Sverre J. Dahl

2 Porsjoner, lett

 

Ingredienser

 

1 fersk fersken, eller to hermetiske ferskenhalvdeler

2 ss sukker

 

4 kuler vaniljeis

 

Saus

Ca 2 kopper bringebær

2 ss sukker

1 ts sitronsaft

 

Tilberedning

Den ferske frukten kokes mør, deles i to, skinnet fjernes, overstrøs med sukker og avkjøles. Alternativt, og vanligst, brukes hermetisk fersken.

 

Bringebærene has i en kasserolle med sukkeret og sitronsaften, bringes til koking, røres til de safter seg godt og tas av varmen. Siles i et dørslag så frøene tas bort. Avkjøles.

 

Serveres i dessertskåler, med is nederst, en fersken over, oversprinklet med bringebærsaus.

 

TIPS

 

Andre varianter av denne desserten bruker pærer, aprikos eller jordbær i stedet for fersken og eller bruker bringebærsaus, bringebærsyltetøy eller smeltet ripsgele istedenfor bringebærpuré.

 

En klassisk dessert, oppfunnet i 1892 eller 1893 av den franske kokken Auguste EscoffierSavoy Hotel i London til ære for den østerrikske sopranen Dame Nellie Melba (1861-1931).

 

Mer om opprinnelsen til denne retten finnes på Wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Peach_Melba

 

Tilbake