MARINERT LAKS I SOLSIKKEOLJE

(Fra Jon Ryssts Thaimatkurs)
Foto: Sverre J. Dahl (Klikk på bildet for større utgave)

5 porsjoner

500 gr lakse- eller ørretfilet, halvfrossen i tynne skiver
50 gr sjalottløk, finhakket
30 gr ingefær, finhakket
2 ss Plum sauce eller chutney
ca. 1 dl solsikkeolje
juice av en hel lime
1 ts salt
0.25 ts pepper
1 lite salathode

Rør sammen limejuice, Plum sauce, ingefær og solsikkeolje. Tilsett salt, pepper og finhakket sjalottløk. Legg salatbladene på et serveringsfat.

Kutt den halvfrossene laksen i tynne skiver og legg den på salaten. Hell dressingen over laksen 20 minutter før den serveres.

Tips: Kjøp laks- eller ørretfilet med skinnet på. De lar seg bedre kutte i tynne skiver. Legg laksen eller ørreten 1 døgn i fryseren.

Retten kan også serveres porsjonsvis.

 

Tilbake