Marengs
Eggehviter, 0.5
dl sukker og sitronsaft vispes så stiv at bollen kan snus opp ned. 1 dl
sukker til skjæres forsiktig inn. Legges ut på bakepapir med skje i flate
kaker med ca. 7.5 cm diameter, stekes midt i ovnen på 100°C i ca. 1 time eller litt lenger. Er ferdig når
de virker "tørre" og løsner fra papiret.
Saus
Saften fra en
av appelsinene tilsettes 2 ss sukker, vaniljestangen deles i to, frøene
skrapes ut, det hele kokes i 15-20 minutter med vaniljestangen. Maisenna
røres i sausen og avkjøles.
Eggeplommene vispes med
2 ts sukker til eggedosis.
Anretning
Tre marengs,
frukt og eggedosis legges lagvis og pyntes med kiwi og appelsinskiver uten
hinner. Litt saus helles rundt på hver tallerken, eventuelt med lit bærsaft
for fargens skyld.
|