MARENGSTÅRN
4 porsjoner
Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Finn Raaholt (dobbeltklikk på bildet for større utgave)

3 egg
ca. 2 dl sukker
0.5-1 ts sitronsaft
3 appelsiner
0.5 boks hermetiske pærer, aprikoser eller fersken
1 pakke frosne bringebær (halvtint)
1 pakke frosne jordbær (halvtint)
1 vaniljestang
1 ts maisenna
2 kiwi til pynt

Marengs
Eggehviter, 0.5 dl sukker og sitronsaft vispes så stiv at bollen kan snus opp ned. 1 dl sukker til skjæres forsiktig inn. Legges ut på bakepapir med skje i flate kaker med ca. 7.5 cm diameter, stekes midt i ovnen på 100°C i ca. 1 time eller litt lenger. Er ferdig når de virker "tørre" og løsner fra papiret.

Saus
Saften fra en av appelsinene tilsettes 2 ss sukker, vaniljestangen deles i to, frøene skrapes ut, det hele kokes i 15-20 minutter med vaniljestangen. Maisenna røres i sausen og avkjøles.

Eggeplommene vispes med 2 ts sukker til eggedosis.

Anretning
Tre marengs, frukt og eggedosis legges lagvis og pyntes med kiwi og appelsinskiver uten hinner. Litt saus helles rundt på hver tallerken, eventuelt med lit bærsaft for fargens skyld.

 

Tilbake