GRATINERT LØKSUPPE

ã 1979 Sverre J. Dahl
(Etter Karin Dahl)
Klikk på bildet for større utgave

4 Porsjoner

Ingredienser

2 små eller 1 stor løk
4 ss smør
3 ts hønsebuljongpulver (med topp)
1 ts hvit pepper (med topp)
1 liter kokene vann
4 ristede loffskiver
ca. 6 dl grovt reven ost (gjerne Jarlsberg + litt Parmesan)


Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 225 °C. Løken finkuttes og freses gyllen i smøret. Mens løken freses, rives osten og fordeles med ca. 1 dl i bunnen av hver av fire ildfaste porsjonskopper. Når løken er gylden, tilsettes vann og krydder. Når væsken koker, fordeles denne i koppene. På toppen legges loffskiver som overstrøs med den resterende osten som fordeles likt. Koppene settes i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter eller til osten blir gyllen.

Serveres med en god rødvin til. Med pannekaker til dessert er det en full middag, alene er den et utsøkt kveldsmåltid en kald høst- eller vinterkveld.

Tilbake

Oppdatert 2008-01-12