GRATINERT LØKSUPPE
ã 1979
Sverre J. Dahl
(Etter Karin Dahl)
Klikk på bildet for større utgave
4 Porsjoner
Ingredienser 2 små eller 1 stor løk |
|
Forvarm stekeovnen til 225 °C. Løken finkuttes og freses gyllen i smøret. Mens løken freses, rives osten og fordeles med ca. 1 dl i bunnen av hver av fire ildfaste porsjonskopper. Når løken er gylden, tilsettes vann og krydder. Når væsken koker, fordeles denne i koppene. På toppen legges loffskiver som overstrøs med den resterende osten som fordeles likt. Koppene settes i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter eller til osten blir gyllen. Serveres med en god rødvin til. Med pannekaker til dessert er det en full middag, alene er den et utsøkt kveldsmåltid en kald høst- eller vinterkveld. |
Oppdatert 2008-01-12