LAKSECARPACCIO

Tekst: Sverre J. Dahl
(dobbeltklikk på bildene for større utgave)

På matkurs hos Bølgen og Moi 26. Oktober 2007 laget vi følgende variant:

Før maten drakk vi en Diebolt Vallois BdB Non Vintage Musserende vin

Varenummer: 40053

Varetype: Musserende vin

Utvalg: BESTILLINGSUTVALG

Karakteristikk: Fylde: Friskhet: Sødme:

Passer til: FISK   SKALLDYR   LYST KJØTT   APERTIFF  

Land/distrikt: FRANKRIKE, CHAMPAGNE

Råstoff: 100% CHARDONNAY.

 

Ingredienser

 

kaldrøket laks
2 typer salat
Parmesan
brødkrutonger
olivenolje
salt
pepper
urter

 

Fremgangsmåte

Vask salaten godt. Kutt brødet i terninger og frityrstek i nøytral olje (soya eller raps)

Riv Parmesanen og stek på silikonmatte i ovnen på 190 grader i 6-7 minutter til den blir gyllen. Kjøl av.

Silikonmatte var en lur innretning, muligens tilgjengelig fra Jernia, eller i hvert fall fra Traktøren el. l. Funker som et avansert bakepapir. Kommer nok til å bli innkjøpt…

Skjær laksen i tynne skiver og legg dem flatt på tallerkene.



Vin: Riesling Rotschiefer Freyherr Zu Herrenheim 2004

Muligens ganske lik vinen til høyre her.

Rimelig søt, noe som normalt er vellykket til røykt mat

Varenummer: 55546

Utvalg: BESTILLINGSUTVALG

Karakteristikk: Fylde: Friskhet: Sødme:

Passer til: SMÅVILT OG FUGL   STORVILT  

Land/distrikt: TYSKLAND, MOSEL-SAAR-RUWER

Råstoff: RIESLING. ØKOLOGISK

 

 

 

 

 

Syltynne skiver av rå laks marineres i olje, sitronsaft og pepper i en times tid. Serveres med ristet brød. Hvitvin til.

Foto: Finn Raaholt

 

Foto: Harald Andresen

Alternativt:

Cognacmarinert laks, Ruccolasalat, pyntet med tomatskiver, cherrytomathalvdeler, lodderogn og reker. Revet Parmesanost over.

Foto: Finn Raaholt

Tilbake