LAKSECARPACCIO
Tekst: Sverre J. Dahl
(dobbeltklikk på
bildene for større utgave)
På matkurs hos Bølgen og Moi 26. Oktober 2007 laget vi følgende variant:
Før maten drakk vi en Diebolt Vallois BdB Non Vintage Musserende vin |
Varenummer: 40053 Varetype: Musserende vin Utvalg: BESTILLINGSUTVALG Karakteristikk: Fylde: Friskhet: Sødme: Passer til: Land/distrikt: FRANKRIKE, CHAMPAGNE Råstoff: 100% CHARDONNAY. |
Ingredienser |
|
||
kaldrøket laks |
|
||
Fremgangsmåte Vask salaten godt. Kutt brødet i terninger og frityrstek i nøytral olje (soya eller raps) Riv Parmesanen og stek
på silikonmatte i ovnen på 190 grader i 6-7 minutter til den blir gyllen. Kjøl
av. Skjær laksen i tynne skiver og legg dem flatt på tallerkene. |
|||
Vin: Riesling Rotschiefer Freyherr Zu Herrenheim 2004 Muligens ganske lik vinen til høyre her. Rimelig søt, noe som normalt er vellykket til røykt mat |
Varenummer: 55546 Utvalg: BESTILLINGSUTVALG Karakteristikk: Fylde: Friskhet: Sødme: Passer til: Land/distrikt: TYSKLAND, MOSEL-SAAR-RUWER Råstoff: RIESLING. ØKOLOGISK |
||
|
|
|
|
Syltynne skiver av rå laks marineres i olje, sitronsaft og pepper i en times tid. Serveres med ristet brød. Hvitvin til. Foto: Finn Raaholt
Foto: Harald Andresen Alternativt: Cognacmarinert laks, Ruccolasalat,
pyntet med tomatskiver, cherrytomathalvdeler,
lodderogn og reker. Revet Parmesanost over. |
|