KOKTE LAKSEKOTELETTER MED VARM AGURKSALAT
(4 porsjoner)

Tekst: Sverre J. Dahl
4 porsjoner

 

500 gr laksekoteletter
0.5 middelstor agurk
0.5 rød løk
2 ss smør
1-2 ts grov sennep, gjerne Dijonsennep
salt og pepper
1ss finhakket dill

 

TIPS
En liten smaksvariasjon på laksen. Kok opp 1 liter vann med 0.5 dl rødvinseddik, 1 ts salt, 1 ts hel sort pepper, 1 ts rosa pepper og et par stilker av fersk dill. Legg kotelettene i vannet og la dem trekke.

Fisk

Kok opp vann med salt (ca. 1 ss/liter), legg kotelettene i vannet og la dem trekke til de er gjennomkokt eller til fiskekjøttet enkelt lar seg løsne fra beina.

Agurksalat

Skjær agurk i små terninger og rød løk i ringer. Smelt smøret og la løk og agurk surre sammen med sennep i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper og dryss finhakket dill over ved servering.

Tilbake