LAKS I MOUSSELINESAUS
Foto: Finn Raaholt (dobbeltklikk på bildet for større
utgave)
600-700 g renskåret
laksefilet smør/olje til steking SAUS: |
Slik gjør du:
Skrell sjalottløk til sausen og skjær i skiver. Has i en kjele sammen med
kraft, vin og fløte. La det få koke inn (reduseres) til ca. 5 dl. Sil av løken.
Pisk inn smør i klatter. Ha eggeplommene i en bolle og pisk dem for hånd et par
minutter. Sett bollen over vannbad og ta i den innkokte kraften gradvis. Pisk
hele tiden til en luftig, tykk saus. Smak til med litt salt og sitron. La
sausen stå i vannbadet mens fisken blir laget.
Skjær fisken i fine skiver og legg dem på smurt ovnsbrett. Settes inn i 225
grader varm ovn. Tiden er 4-5 minutter (etter tykkelse). Noen synes laksen er
best med en myk, rosa kjerne.
Serveres straks fra varme, dype tallerkener. Agurksalat og oljestekte
potetskiver smaker herlig til.