KYLLING MED PASTA OG PORTVINSDAMPEDE GRØNNSAKER

ã 2003 Sverre J. Dahl

Ingredienser:
4 Porsjoner

4 kyllingfileter
300 gr fersk pasta
1 purre
2 gulrøtter
5 dl blandede frosne grønnsaker (brokkoli, blomkål, erter, bønner)
1 dl vann
200 gr smør
2 fedd hvitløk
1 ts hønsebuljong
0,5 dl portvin
noen kvaster timian eller andre urter
salt og pepper

Gulrøtter og purre renses og skjæres i 5 cm lange strimler.
Skjær hvitløkfeddene i tynne staver og stek kyllingfiletene i halvparten av smøret noen minutter på hver side i varm panne og etterstek i stekeovnen i ca. 15 minutter på 150 grader C.

Kok pastaen som avvist på pakken. Kok grønnsakene noen minutter i vann tilsatt buljong, resten av smøret og portvin.

Anrettes med en haug grønnsaker i midten med noe av væsken (sausen) fra grønnsakene og med en seng av pasta rundt. Øverst legges kyllingfileten, skåret i to. Pynt med en kvast urter, for eksempel timian.

Brød og en tørr smakfull rødvin serveres til.

Tilbake