OVNSSTEKT KYLLING MED SPRØSTEKT OST OG FLØTESAUS MED CHILI
Tekst
og Foto: Sverre J. Dahl
Inspirert
fra http://forum.lavkarbo.no/
4 porsjoner
Ingredienser 4 kyllingfileter (ca 650 g) 4-5 dl revet ost (Blå Jarlsberg iblandet litt Parmesan for eksempel) 1 rødløk 5-6 sjampinjong (fersk eller en liten boks små hermetiske) 1 fedd hvitløk 1-2 rød chili (Det blir ganske sterkt. Et meget bra alternativ er 1-2
ss Hot Chili Saus) 2-3 dl fløte 2 ss smør 2 ss Maizena (hvis du synes sausen blir tynn) salt og pepper
|
|
Fremgangsmåte Stek kyllingfiletene lett på begge sider i smør og krydre med salt og pepper.
Etter
ca. 20 min. helles med revet ost over filetene og det stekes til osten er
sprø. Det går fort med noen minutter grill på full gass også, men følg med så
det ikke blir brent. Man kan også ha en eller annen variant av pasta til.
|
|
Her servert med Tagliatelle og salat
Ferdig hakket rødløk, chili, sopp og hvitløk
Tilsatt kremfløte blir det en utrolig saus
Her hygger kyllingfiletene seg under osten i ovnen
|