KVEITEFILET MED BLOMKÅLPURÉ, BRESERT TOMAT OG URTEVINAIGRETTE

Tekst og Foto: Sverre J. Dahl (Klikk på bildene for større utgaver)

Fra Fisk og Skalldyr-kurs hos Bølgen og Moi 26. Oktober 2007

 

Ingredienser

kveite/hellebarn
blomkål
melk
crème fraiche
trøffelolje

god olivenolje
hvitløk
chili
purre
rødløk
squash
gulrot


snackstomat
hvitvinseddik
sitrongress
umalt kardemomme
stjerneanis
hele ingefærbiter
litt sukker

potetchips

Bresere vil si at matvaren først brunes og så etterstekes i lite væske under tett lokk

Fremgangsmåte

Filetér kveiten og porsjoner opp.
Ha på pepper og salt rett før steking.
Stek på en side på høy varme i nøytral olje, tilsett litt smør de siste minuttene av steketiden.

Legg fisken opp på langpanne og gjør den klar til baking i ovn.

Legg tomatene i sauteringspanne og dekk med hvitvinseddik, vann, sitrongress, umalt kardemomme, stjerneanis, hele ingefærbiter og litt sukker. Kok opp og la det trekke en stund. La skallet sprekke på tomatene så smaken trekker inn.
Kok blomkålbunter møre i melk og vann i like deler. Ta ut blomkålen og kjør i mikser med salt, pepper og crème fraiche. Bruk litt av væsken og pass på at det blir en fin purékonsistens. Smak til med trøffelolje.

Lag vinaigrette av grønnsakene i små terninger (brunboise eller ca 2-3 x 2-3 mm) og smak til med lime og sitron. Tilsett godt med olje, bladpersille, hvitvinseddik, salt og pepper.

Anrettes med blomkålpureen i midten, med vinaigretten rundt, fiskestykket oppå og tomaten oppå der igjen. Potetchips og litt grønt (f. eks. litt ruccola) strøs rundt.

Vin:
Matrot Bourgogne Chardonnay 2006

Varenummer: 44837

Varetype: Hvitvin

Utvalg: BESTILLINGSUTVALG

Karakteristikk: Fylde: Friskhet: Sødme:

Passer til: FISK   SKALLDYR   LYST KJØTT  

Land/distrikt: FRANKRIKE, BURGUND

Råstoff: 100% CHARDONNAY

Inspirert av kurset laget vi retten til høyre basert på ”toothfish” dagen etter.

 

Her er fisken tilberedt på samme møte, men grønnsakene er behandlet som beskrevet under krepsesuppe, i tillegg er det stekt sopp og litt lodderogn som pynt

 

 

 

 

 

Tilbake