KULFI
Inspirert fra Wikipedia
6 porsjoner
Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Sverre J. Dahl (klikk
på bildene for større utgave)
5 dl helmelk |
Melken varmes forsiktig til kokepunktet, melken med maisenna tilsettes under
konstant omrøring i et par minutter til væsken tykner. Nøttene og pinjekjernene
kjøres i kjøkkenmaskin til fint pulver sammen med sukkeret og tilsettes væsken.
Kremen røres inn. Eggeplommene med sukker piskes til eggedosis og røres inn.
Krydres og farges etter smak. Avkjøles og helles helst i passende
porsjonsbeger, eventuelt i en isboks og settes i fryseren natten over. det er
ikke nødvendig å røre. Kulfi blir hard hvis den står mer enn ca. 10 timer i
fryseren, men smelter fort.
Dette er en Indisk
iskrem. Det finnes trolig like mange oppskrifter som indiske mødre, men denne
er inspirert av en fransk oppskrift, og tilpasset norsk iskremtradisjon. I
India ville retten vært tilsatt "rose water" eller vann som er
smakssatt med roseblader, og i India ville man ikke brukt egg.