KULFI
Inspirert fra Wikipedia

6 porsjoner

Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Sverre J. Dahl
(klikk på bildene for større utgave)
 

5 dl helmelk
2 ss maisenna rørt ut i litt av den kalde melken
3 dl stivpisket kremfløte

3 ss sukker (brunt)

3 eggeplommer
50 gr (ca 3 ss) pistasjnøtter
50 gr (ca 3 ss) pinjekjerner
½ ts kardemommekjerner knust i kryddermorter, eller malt kardemomme
3 - 5 mandeldråper
eventuelt noen dråper grønn konditorfarge


Melken varmes forsiktig til kokepunktet, melken med maisenna tilsettes under konstant omrøring i et par minutter til væsken tykner. Nøttene og pinjekjernene kjøres i kjøkkenmaskin til fint pulver sammen med sukkeret og tilsettes væsken. Kremen røres inn. Eggeplommene med sukker piskes til eggedosis og røres inn. Krydres og farges etter smak. Avkjøles og helles helst i passende porsjonsbeger, eventuelt i en isboks og settes i fryseren natten over. det er ikke nødvendig å røre. Kulfi blir hard hvis den står mer enn ca. 10 timer i fryseren, men smelter fort.

Dette er en Indisk iskrem. Det finnes trolig like mange oppskrifter som indiske mødre, men denne er inspirert av en fransk oppskrift, og tilpasset norsk iskremtradisjon. I India ville retten vært tilsatt "rose water" eller vann som er smakssatt med roseblader, og i India ville man ikke brukt egg.

Tilbake