KRYDDERSYLTEDE BÆR
(Inspirert fra Art of Taste)

6 porsjoner

Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Sverre J. Dahl
(klikk på bildene for større utgave)
 

1 stk vaniljestang
250 g sukker
2.5 dl vann
1 ts anisfrø eller 1 stk stjerneanis
1 stk kanelstang (ca. 5 cm lang)
1 ss maisenna utrørt i 0,50 dl kaldt vann
200 g steinfrie kirsebær
150 g bringebær
150 g bjørnebær

 

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Ha sukker, vann, anis, kanelstang, vaniljestang og vaniljefrø i en kjele og la det koke opp.
Rør inn maisennajevningen og la laken småkoke i 2 minutter.
Tøm den varme laken over kirsebærene. La laken avkjøles før de andre bærene vendes inn.
La det hele stå kjølig i minimum 5 timer – gjerne natten over. Ta ut krydderene før servering.

Bruk gjerne hermetiske kirsebær. Hell da fra laken og la den erstatte deler av vannet så det fortsatt blir 2.5 dl, men reduser sukkermengden til ca. 200 g.

Hvis du bruker fryste bær, skal du ikke tine dem, men helle den varme laken direkte over dem i dypfryst tilstand.

Server kryddersyltede bær til iser, sjokoladedesserter eller med pisket krem.



Tilbake